23948sdkhjf

Katastrofal mangel på slagterelever

Dagligvarekoncernerne kan slet ikke få elever nok, og butikkerne vil komme til at mangle slagtere.
Kun cirka 40 unge fra erhvervsskolernes grundforløb for detailslagtere bliver klar til at komme i praktik som butiksslagtere i år, og de tre store dagligvarekoncerner kan bruge mindst 160.

Det fortæller Dansk Handelsblad.

Coop har valgt at åbne sin egen skole for slagtere og bagere - i samarbejde med ZBC - og Dansk Supermarked udelukker ikke, at koncernen vil gøre det samme.

I Dagrofa, der har et stort behov for slagtere i blandt andet Meny-butikkerne, mener HR-direktør Ditlev Piper, at problemet skal løses på en anden måde.

– Jeg er enig i, at situationen er katastrofal, men det hjælper ikke, at vi laver nye skoler efter den gamle opskrift. Detailslagter-faget skal være mere sexet og attraktivt for unge mennesker. Slagterne har ikke længere brug for at kunne dele en ko i 250 dele. De skal i højere grad kunne tilberede delene og vejlede kunderne i, hvordan de selv kan udnytte udskæringerne. Uddannelserne skal matche de opgaver, så eleverne får de kompetencer, det kræver, siger Ditlev Piper, der mener, at uddannelserne kan gøres kortere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063